Hoe maak je stuiterbal

Datum van publicatie: 10.12.2018

Je kunt zelfs het wereldrecord verbreken als het je lukt om Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Als je niet meer kan roeren haal je het mengsel uit de mengbeker en rol je er in je handen een bal van. Veel elastiekjes zullen hierna knappen en je wilt natuurlijk niet dat je ze in je ogen krijgt. De eerste stuiterballen werden gemaakt van rubber uit de rubberboom. Zaag de bal dan doormidden en kijk hoe de binnenkant als een bizarre kolonie wormen vanzelf naar buiten komt.

Er zijn veel goede redenen om een bal van elastiekjes te maken.

Een bal van elastiekjes is erg dik en massief, maar jouw kind verveelt zich. Wil je voor het laatst nog iets leuks met je bal doen. Reageer Noa 15 april aan 8: Je kunt zelfs het wereldrecord verbreken als het je lukt om Een kast vol met speelgoed, dus wanneer deze een hoe maak je stuiterbal grootte heeft gekregen is hij te zwaar om mee te stuiteren zonder iets kapot te maken, maar jouw kind verveelt zich.

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Als je je stuiterbal een kleur wil geven, dan kan je er nu ook de kleurstof bij doen. Een "echte" bal van elastiekjes bevat echter geen andere materialen. Voeg nu ook 10 gram maïzena toe.
  • Begin met de kleinste elastiekjes.
  • Lees voor gebruik wel eerst goed de verpakking.

Berichtnavigatie

Over dit artikel Categorieën: Op deze manier maak je de dikste, massiefste bal die het beste stuitert. Nadat alle kleuren er in zitten, zit de mal ook echt vol.

Doe 2 eetlepels warm water in een bakje, samen met een halve theelepel borax. Een bal zonder voorwerp in het midden is in het begin nogal ongelijk, maar zou mooi rond en gelijkmatig moeten zijn wanneer hij de omvang van een golfbal heeft gekregen.

  • Lees voor gebruik wel eerst goed de verpakking.
  • Maar ik vind het een hele leuke activiteit voor kinderen.

Veel elastiekjes zullen hierna knappen en je wilt natuurlijk niet dat je ze in je ogen krijgt. Tips Als je het moeilijk vindt om een kern voor je bal van elastiekjes te maken, begin dan in plaats daarvan met meerdere korte elastiekjes. Online is het sowieso te koop, hoe maak je stuiterbal. Creatief How to Kind Speelgoed Vakantie. Creatief How to Kind Speelgoed Vakantie. Online is het sowieso te koop.

Eén gedachte over “Stuiterbal maken”

Maar als hij er eenmaal uit is, zie je direct het resultaat. Blijf draaien en wikkelen totdat je het dunne elastiek niet verder uit kunt rekken.

Een bal van elastiekjes maken Uitdagingen om te proberen.

Hoe maak je stuiterbal nadeel is dat de bal echt vastplakt aan het papier waardoor er kleine snippertjes op blijven plakken. Reageer Annemieke 17 februari aan 2:. Het nadeel is dat de bal echt vastplakt aan het papier waardoor er kleine snippertjes op blijven plakken. We gaan nu een in de andere mengbeker werken. Dat zal mijn kleintje wel leuk vinden om te doen in de voorjaarsvakantie.

Dit moet ongeveer 10 minuten zo blijven liggen. Gummiball selber machen , Español: Reageer Natascha 9 februari aan 9:

In het pakketje zitten verschillende dingen. In het pakketje zitten hoe maak je stuiterbal dingen. Roer nu net zolang totdat de borax begint op te lossen? In het pakketje bitcoins omzetten in euro verschillende dingen, hoe maak je stuiterbal. In de twee mengbekers ga je straks een apart mengsel maken.

Roer nu net zolang totdat de borax begint op te lossen. In het pakketje zitten verschillende dingen. Bij elke nieuwe bal kan je weer meten hoe groot hij is en hoe hoog hij stuitert.

De bal voelt erg glibberig aan. Als je een weegschaal gebruikt is het ongeveer 10 gram. Probeer de bal uit. Dit pakketje is van Mad Lab, maar ik denk dat er nog wel meer merken zijn die dit in hun assortiment hebben.

Maak er een prop van en gebruik je vingers om de prop bij elkaar te houden wanneer je er dunnere elastiekjes omheen wikkelt. Zaag je oude bal doormidden. Dat laatste heet het maken van polymeren.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: